Ærø - Den Sydfynske perle

Vester Bregninge 17 · 5970 Ærøskøbing ·

Hvem er vi...

Værelser & Priser

Café & spisested

Arrangementer

Aktiviteter

Oplev Ærø

Lykken er at sove godt
Være gæst og føle sig hjemme
Spise morgenmad i haven i sutsko
- så er man på Den Grønne Gren

Den Grønne Gren er et godt udgangspunkt for at opleve Ærø. Tag picniuckurven med og kør ud i det blå.

Ærøskøbing kirke.

Kalkovnen i Marstal.

Et sjældent syn i Danmark.

Oplev Ærø

Ærø oser af idyl, fred og ro, naturoplevelser, frisk luft og masser af sol. Det er også øen uden et trafiklys. Der er også her der bor mennesker der aldrig har været uden for øen eller blot været i Søby.

Ærøboerne er et festglad og danseglad folkfærd. Enhver anledning til fest, så skal der danses på bordene og synges masser af skålsange. Ærøboer er generelt venlige og imødekommende og hører gerne hvad man er for en "fremm´ ski´".

De 2 største fester om året er når hele øen koger æg på stranden påskelørdag og når der gåes masker til hellig tre konger på Vestærø og til fastelavn i Ærøskøbing og Marstal.

Byerne

Søby. 6 km fra Den Grønne Gren ligger Søby. Søby er en driftig værft og fiskeriby. Søby værft er øens største arbejdsplads. Fra Søby er der 2 færgeruter, nemlig til Fåborg på Fyn og Mommark på Als. I Søby kan man fornøje sig med en slentretur ved lystbådehavnen, minigolf, kroket og petanque.

Ærøskøbing. 10 km fra Den Grønne Gren ligger eventyrbyen Ærøskøbing - vel nok danmarks bedst bevarede 1700 tals by. Mange af byens huse er totalfredet. Ærøskøbing fremtræder med sine toppede brosten, stokroser og små velholdte huse med mange pudsige detaljer som en ren idyl. Byen byder på mange spændende forretninger med brugskunst, væveri m.m., museer, Peters flaskeskibssamling, andels biografen "Andelen". Ærøskøbing har færgeforbindelse til Svendborg og en fantastisk marina. Det er også her den årlige regatta løber af stablen.

Marstal. 20 km fra Den Grønne Gren ligger øens største by Marstal. Dens lange maritime historie ses overalt. Man kan snildt afsætte en hel dag i søfartsmuseet. Marstal er en hyggelig by med nuttede fiskerhuse i alverdens farver. Nyd dem mens du slentre gennem de mange stræder og smalle gader.

Foruden byerne gemmer der sig mange hyggelige landsbyer og aktiviteter rundt omkring på øen - det er bare at gå på opdagelse.

Forslag til aktiviteter...

Link til Ærø Turidtbureau...